ZELF MAGNESIUMOLIE MAKEN.De meeste mensen hebben geen idee dat ze een magnesiumtekort hebben, en weten ook niet hoe gemakkelijk het is om magnesiumolie te maken, wat van vitaal belang is voor een je gezondheid en welzijn! Helaas zijn veel van onze natuurlijke bronnen van magnesium verdwenen en door onze levensstijl raakt het verder uitput. Suiker, cafeïne, alcohol, stress en slapeloosheid zijn slechte gewoonten die onze magnesiumgehalte naar beneden halen.


Steeds meer mensen hebben problemen bij het opnemen van magnesium uit het voedsel dat ze eten. Maar ... maak je geen zorgen! Het is aangetoond dat het aanbrengen van magnesiumolie op je huid de opname verhoogt en hieronder laat ik je zien hoe gemakkelijk (en budgetvriendelijk) het is om magnesiumolie te maken. Dus een natuurlijke spray die je kunt gebruiken om je magnesiumgehalte gemakkelijk en goedkoop op te krikken.


Hoe belangrijk is magnesium voor je gezondheid?


Onderzoek vertelt ons het volgende:


"Magnesium is nodig voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en er is een toenemende belangstelling voor de rol van magnesium bij het voorkomen/onder controle houden van aandoeningen zoals hypertensie, hart- en vaatziekten en diabetes."


Magnesium helpt bij:

- Normale spier- en zenuwfunctie

- Houdt het hartritme stabiel

- Ondersteunt een gezond immuunsysteem

- En houdt botten sterk.


Maar magnesium kan ook:

- De bloedsuikerspiegel helpen regelen

- Een normale bloeddruk bevorderen

- En het is bekend dat het helpt bij het energiemetabolisme en het aanmaken van eiwitten.


Technisch gezien is de spray in het onderstaande recept geen 'olie', maar magnesiumvlokken opgelost in water. Het is echter de goedkoopste manier om aan te vullen wat je lichaam nodig heeft. Bovendien absorbeert je lichaam alleen wat het nodig heeft via de huid.


Het is goed om dagelijks 5 - 10 straaltjes van de spray te gebruiken. Als je een magnesiumgebrek hebt, zal dit waarschijnlijk prikken of tintelen op uw huid. Dat zou moeten afnemen naarmate je de spray blijft gebruiken. Probeer het minstens 5 minuten te laten zitten voordat je het afwast, zodat je lichaam het ​ kan absorberen wat het nodig heeft. Het is goed om het ook in te wrijven, je hoeft het ook helemaal niet af te wassen. De "vette" delen van het lichaam zijn meestal minder gevoelig voor de spray; dus probeer een andere plek als het echt te hard prikt.


ZO MAAK JE MAGNESIUM ‘OLIESPRAY’


Wat heb je nodig:

1 kopje gedestilleerd water

1 kop magnesiumchloride vlokken

5 druppels lavendel essentiële olie (optioneel) *

5 druppels Roman Chamomile of Aroma Siez essentiële olie (optioneel) *


Zo maak je het:

Kook het water.

Giet het water over de magnesiumvlokken in een glazen flesje of bokaal.

Schud/roer tot de vlokken zijn opgelost.

Voeg essentiële oliën toe (optioneel)

Hoeft niet in de koelkast bewaard te worden.

Houdbaarheid ongeveer 6 maanden.


* De essentiële oliën zijn optioneel, maar als je spierverzachtend wil werken of hulp nodig hebt om te ontspannen, vooral 's nachts, zijn lavendel en Romeinse kamille/Aroma Siez een geweldige aanvulling op dit recept! Daarom gebruik ik deze spray op mijn benen wanneer RLS mij weer eens wakker houd!


Sommige mensen gebruiken deze spray als een deodorant en je kunt hem ook toevoegen aan een detoxbad.


Nu weet je hoe je gemakkelijk en goedkoop ‘magnesiumolie’ maakt!


Veel liefs,

Tina x

0 keer bekeken

Natuurlijk mooi en gezond

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Aanmelden voor nieuwsbrief

Thanks for submitting!

© 2020 by NatureWise. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now