Weet jij wat je smeert op je lichaam?

Bijgewerkt: jun 12Ik denk dat heel weinig mensen weten wat ze op hun lichaam smeren, jammer! Als je de ingrediëntenlijst eens zou nakijken en de tijd nemen om alles op te zoeken, zou je enorm schrikken.

Ik geef je graag wat toelichting in dit blog.


Minerale olie

Op de verpakking te herkennen aan de termen petrolatum, petroleum, parafinum (liquidum), vaseline of mineral oil. Gemaakt van aardolie. Het sluit je huid af en blokkeert zo de vocht- en zuurstofcirculatie.

Sodium Lauryl/Laureth Sulfate ofwel SLS/SLES

Fabrikanten gebruiken SLS omdat het ‘zo lekker schuimt’ en een goedkoop ingrediënt is. Deze stof reinigt zo sterk, dat het ook gebruikt wordt om garagevloeren te reinigen. SLS kan huidirritatie en haaruitval veroorzaken!

Polyethyleneglycol

Op de verpakking staat PEG + een nummer. Hoe hoger dit nummer is, hoe groter de kans dat het product eczeem en allergie gaat veroorzaken. Maar niet alle PEG is schadelijk. Zo is PEG vaak de basis van een natuurlijke olie die wordt gesynthetiseerd tot emulgator. Bij dit proces kan 1.4-dioxaan ontstaan, een stof dat verdacht wordt dat het kanker zou veroorzaken. Ongeveer de helft van de verzorgingsproducten met PEG bevat 1.4-dioxaan. Dit staat jammer genoeg niet op de verpakking en daarom is het raadzaam PEG te vermijden.

Parabenen

Ethylparaben, methylparaben, buthylparaben en proplylparaben zijn stoffen die worden toegevoegd als conserveringsmiddel en beïnvloeden de hormoonhuishouding. Meer dan driekwart van de verzorgingsproducten bevatten parabenen.


Propylene Glycol

Helpt de huidvochtigheid te verhogen en de werkzame stoffen de huid binnen te dringen. Maar deze stof veroorzaakt veel kans op allergieën. Dit betekent dat steeds meer mensen hier allergisch op reageren. Je mag deze wel niet verwarren met Butylene Glycol, dit is een lichaamseigen stof met dezelfde werkzame eigenschappen die je niet hoeft te vermijden.


Phenoxyethanol

Dit is een giftig en zeer schadelijk goedje, daarom is er maximum 1% toegestaan. Laat je niet bedotten want dit goedje zit in heel veel van onze dagelijkse producten die we gebruiken. Zo neem je makkelijk een veel grotere dosis op dan je denkt. Deze stof staat hoog in het lijstje dat allergieën kan veroorzaken en kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen.

Siliconen

Ook staat dit ingrediënt vaak niet letterlijk op de verpakking. Vermijd daarom dimethicone, cyclomethicone en simethicone. Deze stoffen komen je huid helemaal niet ten goede, integendeel: siliconen sluiten net als minerale olie je huid af.

Synthetische geuren

Een product zonder ‘parfum’ of ook beter synthetische geuren is het veiligst. Dit zal zorgen dat je minder snel allergisch al reageren. In synthetisch parfum kunnen bijvoorbeeld ftalaten zitten. Deze verstoren de hormoonhuishouding en zijn mogelijk kankerverwekkend. Maar ook essentiële oliën kunnen synthetisch zijn en allergische reacties veroorzaken. Liever wel een lekker geurtje? Kies dan voor essentiële oliën die 100% natuurlijk en van zeer hoge therapeutische waarde zijn!LET OP: biologische essentiële olie zijn niet zo natuurlijk als we denken. Zo is het dat er bij bio merken nog steeds een aantal soorten schadelijke pesticiden mogen gebruikt worden. Daarom kies ik voor YoungLiving omdat deze puur en eerlijk zijn. De reden waarom Yl geen bio label heeft is omdat ze nog strenger voor hunzelf zijn en hiervoor hun SEED TO SEAL label hebben waarmee ze garanderen dat er geen schadelijke pesticiden of wat dan ook gebruikt zijn.


Ga jij nu meer naar de etiketten kijken? Ik hoop alvast van wel zodat je al die troep niet meer gaat gebruiken.

Veel liefs,

Tina X

0 keer bekeken

Natuurlijk mooi en gezond

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Aanmelden voor nieuwsbrief

Thanks for submitting!

© 2020 by NatureWise. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now