bianca-ackermann-4suxZjeCpYk-unsplash -

About Me

Mijn naam is Tina, de vrouw van een fantastische man en mama van 2 zonen. Ik ben de enige vrouw des huizes , ja ook de 3 naaktkatten en de hond zijn van het mannelijke geslacht. Maar ik weet wel mijn 'mannetje' te staan!

 

Waar zal ik beginnen? Ik heb nogal een turbulent verleden. Mijn ouders waren beide nog tieners toen ik geboren werd en rond mijn 6 jaar zijn ze uit elkaar gegaan. Dit was echt een hele moeilijk periode. Ik vind het heel moeilijk om hier over uit te wijken. Ik wil over niemand kwaadspreken maar mijn kinder en jeugdjaren waren niet de gemakkelijkste. Mijn vorige relatie was dit ook niet en is na 10 jaar gestopt op een niet zo leuke manier. Tijdens die relatie zijn er ook dingen gebeurd die me getekend hebben.

 

Toen ik mijn man 8 jaar geleden leerde kennen ontdekte ik dat alles wat ik aangeleerd had gekregen door mijn ouders en ex niet normaal was. Er ging plots een hele grote wereld voor mij open. Eentje waar ik zelf kon beslissen over bv of ik met een vriendin op stap ging of wat ik kocht in de winkel. Ook de liefde voelde zo anders. Een jaar later zijn we gehuwd en probeerden we zwanger te worden. Ik had al een zoon uit mijn vorige relatie maar mijn echtgenoot niet.

 

De periode die toen aanbrak was niet de gemakkelijkste. Zwanger worden lukte niet omdat ik hormonale problemen had waardoor ik hormonen moest nemen om dan te hopen dat ik zo wel zwanger zou geraken. Het was een echte rollercoaster van emoties en mijn humeur was met momenten niet te pruimen. Uiteindelijk kreeg ik in september 2014 het nieuws dat ik zwanger was. De 17 opeenvolgende weken waren er van constante misselijkheid waardoor ik amper iets kon binnen houden. Toen ik 18 weken zwanger was en kon ik terug gaan werken maar op 24 weken moest ik van mijn werk in verband met risico's. Dat is een regel in de zorgsector. De laatste maand was een hel. Ik kon amper nog stappen en had vaginaal zo veel pijn dat ik smeekte om de bevalling in te leiden. Dit wilden ze niet omdat de baby nog te klein was. Op 40 weken en 3 dagen ben ik bevallen. Onze zoon woog 2,780 kg en was 46 cm groot. Vandaar dat ze mijn smeekbede niet wilden aanhoren.

 

Vincent, dat is de jongste zoon, was niet echt een goede slaper, met momenten is dit nu zelfs nog niet het geval en hij wordt 5 jaar in april. Dit is dan ook het begin waar mijn gezondheid geleidelijk aan achteruit begon te gaan. ik was altijd moe en de pijn nam toe waardoor ik vaker en langer werk onbekwaam werd. Ik heb heel wat onderzoeken laten doen om toch maar een oorzaak te vinden maar telkens vond men niets. Er werd zelfs gezegd dat het psychisch was, met andere woorden dat ik het me inbeeldde waardoor ik echt ook aan mezelf begon te twijfelen. Op de nacht van oud naar nieuw, 2019- 2020, ben ik volledig gecrasht. Ik had mijn lichaam tot het uiterste gedreven en was in lock down gegaan. Weet dat ik mijn laatste maanden werken als volgt doorbracht:

 

Ik vertrok vroeger om zo voor ik aankwam nog 10 min te kunnen slapen want de rit van 35 min was zo vermoeiend. Tussen elke cliënt was ik genoodzaakt 5 min te rusten om dan uiteindelijk al huilend naar huis te rijden en in slaap te vallen in de zetel. Mijn lichaam en geest waren echt leeg.

 

Op aanraden van mijn huisarts ben ik naar de reumatoloog gegaan waarna een aantal laatste testen de uitsluitingsdiagnose Fibromyalgie en Chronisch vermoeidheidssyndroom kwam. Mijn wereld stortte in want medicatie bestaat er nog niet alleen pijnbestrijding maar dat was dan nog een zoektocht om iets te vinden dat de pijn nog maar een klein beetje verzachte. Dit is Tradonal geworden, niet mijn favoriete optie maar soms kan je gewoon niet anders dan toegeven. Ondertussen heb ik ook zware migraine aanvallen een 3 tal keer per maand en is er ook spasmofilie en het Restless leg syndroom vast gesteld.

 

Ik leef dus meestal in een soort van vicieuze cirkel van pijn en vermoeidheid. Want pijn=niet goed slapen, niet goed slapen = meer pijn en zo verder. Ik moest zoveel medicatie nemen om min of meer ( eerder min dan meer ) fatsoenlijk door de dag te sleuren. Ik had al zoveel schadelijke stoffen in mijn lichaam dat ik begon na te denken hoe ik het kon gaan compenseren. Daar is mijn passie voor natuurlijke verzorgingsproducten, essentiële oliën en diy recepten ontstaan.

 

Ik startte een 3 tal maand later Naturewise op omdat ik mijn avontuur en passie wou delen. Ik ben me gaan verdiepen in de organische en natuurlijke producten. Sindsdien heb ik heel veel geleerd , vooral over de onnodige en schadelijke chemicaliën die in heel veel producten zitten. Ik ben ook enorm geschrokken over het feit hoeveel producten men nog op test op dieren.

 

Ik ben dus op dat mijn producten zelf gaan beginnen maken. Al snel merkte ik dat deze veel beter zijn voor mijn huid en haar. Ik koop wel nog dingen in de winkel of online maar ik let heel goed op wat er in zit en dat ze niet getest zijn op dieren.

 

Zo heb ik het Young Living leren kennen, ze verkopen enkel 100% natuurlijke producten en hanteren zij als enige enorm strenge normen . Daar kan je alles over lezen in hun SEED TO SEEL programma. Heel wat van hun oliën en supplementen ondersteunen mij in het chronisch ziek zijn alsook in mijn dagelijkse persoonlijke verzorging. Young Living is dan ook een product waar ik 100% achter sta. Niet zijn ze alleen goed voor de huid maar heb ik dankzij het gebruik van essentiële oliën mijn hoeveelheid medicatie al kunnen afbouwen.

 

Hormonaal was het tot een tijdje geleden ook niet zo best. De pil zorgde voor meer migraine dus liet ik een hormonaal vrij IUB spiraal steken. De eerste 2 maanden leek dit een succes maar toen begon het terug ik was 9 weken op een rij hevig ongesteld. Ik kreeg toen als extra ondersteuning om de bloedingen te stoppen een mini pil voorgeschreven. Na 12 weken zijn de bloedingen gestopt. Na zo een 6 maanden deze mini pil te hebben genomen gaf ik mijn spiraal en mijn lichaam terug de kans hun werk te doen maar 2 maanden later was het opnieuw zover. Toen ik 3 weken ongesteld was liet ik een Itovie scan uitvoeren en daar kwam als top olie een hormonale olie uit. Ik heb die meteen besteld en na 8 dagen gebruik stopte de bloedingen. Ondertussen ben ik overgestapt naar de FAM methode dus geen hormonale anticonceptie meer! Ik voel me hierdoor emotioneel en lichamelijk veel beter. Ik ondersteun me met oliën die hormonale werkingen hebben om zo, aangezien ik anders zoveel problemen heb, me te ondersteunen en dus geen klachten meer heb.

 

Ik ben vandaag nog steeds niet pijnvrij maar ik weet ook niet of dat ooit nog zal gebeuren. Ook neem ik nog medicatie maar al veel minder. Ik ga nog steeds naar een psychologe maar weet me ook al heel goed te ondersteunen met essentiële oliën en hormonaal begint alles ook veel beter te gaan. Met NatureWise  is het dan ook mijn missie om jullie te laten zien dat het zo veel gezonder, beter en diervriendelijker kan onder de naam " Natuurlijk stralend en gezond".

 

Naast het technische aspect van wat er schadelijk en niet schadelijk is voor ons wil ik ook gewoon jullie meenemen op mijn avontuur naar hoe het beter en gezonder kan en hoop ik van daar uit jullie te inspireren en te overtuigen om ook die reis samen met mij te maken.

 

 

Hebben jullie nog vragen neem dan zeker contact met me op!!

 

 

Veel liefs,

Tina X

Facetune-202007028558193541361251653.jpg

Mijn filosofie 

De natuur heeft ons zoveel moois en goeds te bieden maar dat blijken we vaak te vergeten. Omdat ik het belangrijk vind dat we allemaal terug naar de basis moeten gaan en daarmee bedoel ik terug naar de therapeutische kracht van de natuur.

Mijn gezin en ik hebben er al zoveel voordelen van ondervonden! Essentiële oliën zijn echt een passie voor mij geworden en die passie wil ik heel graag met jou delen. Hopelijk mag ik een inspiratie zijn om ook net zoals ik een nieuwe gezondere levensstijl aan te nemen.

 

Natuurlijk mooi en gezond in balans

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Aanmelden voor nieuwsbrief

Thanks for submitting!

© 2020 by NatureWise. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now